Anne Vermeulen-Jonkers, 20 oktober 2015

Handboek de model-splitsingsreglementen toegelicht

In titel 9 van boek 5 BW is de appartementenwet opgenomen. Deze wet bepaalt onder meer dat elke akte van splitsing een reglement moet inhouden, waartoe geacht wordt  een ter plaatse ingeschreven modelreglement.

Dit boek voorziet in een toelichting op de vier belangrijkste model-splitsingsreglementen van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) van 1973, 1983, 1992 en 2006. Deze toelichting bestaat uit een artikelsgewijze uitleg van die reglementen alsmede een zo volledig mogelijk beeld van de bijbehorende in tientallen jaren gevormde jurisprudentie. Bovendien werden waar nodig deskundig commentaar en Aanbevelingen voor een vernieuwd model-splitsingsreglement toegevoegd.

Het boek is geschreven voor al diegenen die in de praktijk van doen hebben met de genoemde model-splitsingsreglementen. Zowel voor in het appartementsrecht werkzame juristen als notarissen, advocaten, rechtsbijstandsjuristen en rechters als voor de soms minder juridisch geschoolde (professionele) VvE-bestuurders en VvE-beheerders is dit boek een onmisbare aanvulling op wet en regelgeving en een veel omvattend naslagwerk.

De uitgebreide inhoudsopgave en het register maken het boek snel toegankelijk.

Het handboek is leverbaar in gedrukte vorm en ten behoeve van de tablet in digitale vorm (app) vanaf heden en bij het Instituut voor Bouwrecht (IBR) verkrijgbaar. Klik hier om het handboek te bestellen.

Lees ook

‘Weesfietsen’, wat moet de VvE daarmee?

Ongebruikte ‘weesfietsen’ en fietswrakken nemen in de gemeenschappelijke fietsenberging van een appartementengebouw onnodig veel ruimte in beslag. Wij krijgen als ...

Lees volledig bericht