Rijssenbeek Advocaten, 29 november 2021

De VvE en rookmelders

Onlangs hebben we een @rijssenbeek geschreven over rookmelders. Daarbij is onder meer besproken dat mogelijk in de gemeenschappelijke gedeelten ook rookmelders dienen te komen. Er is uitgelegd dat het in dat geval noodzakelijk is een besluit te nemen over het hangen van rookmelders in die gemeenschappelijke gedeelten.

Er is discussie of de gemeenschappelijke gedeelten wel onder de nieuwe verplichting vallen en of het dus wel noodzakelijk is om in de gemeenschappelijke gedeelten rookmelders op te hangen. De regelgeving is ook voor ons nieuw. Naar aanleiding daarvan willen wij de eerdere @rijssenbeek nuanceren. De algehele verplichting van rookmelders geldt op dit moment namelijk niet voor de gemeenschappelijke gedeelten.

Daarnaast krijgen wij veel vragen waar rookmelders precies moeten komen te hangen. Het Bouwbesluit 2012 en de daaruit volgende verplichtingen zijn technisch van aard. Het is daarom raadzaam om over de technische vereisten van de rookmelders en de exacte plaatsen waar de rookmelders dienen te komen, contact op te nemen met bouwkundige experts op dit gebied.

Voor vragen over dit onderwerp kunt u contact opnemen met één van onze advocaten of juristen via info@rijssenbeek.nl

Lees ook

VvE en incasso; de 14-dagen brief

Al eerder hebben wij in een @rijssenbeek de 14-dagen brief onder de aandacht gebracht. In onze incasso-praktijk constateren wij echter dat de inhoud van deze zogen...

Lees volledig bericht