gevels haagse flatgebouwen
Rijssenbeek Advocaten, 1 december 2014

Hoogte reservefonds in wet vastgelegd

Minister Blok heeft vanmiddag tijdens het jaarcongres van VvE Belang aangekondigd dat voor VvE’s reserveren voor groot onderhoud wettelijk verplicht wordt. Met deze verplichting moet achterstallig onderhoud door onvermogen van de VvE worden voorkomen, zo is het plan. Dit plan wordt komend jaar in de wetgeving vastgelegd.

Sinds 1 mei 2005 stelt de wet al verplicht dat de VvE een reservefonds moet hebben voor andere dan reguliere jaarlijkse kosten. Over de hoogte daarvan is evenwel niets vastgelegd. Met de voorgenomen wetswijziging komt hier dus verandering in.

Op dit moment wordt nog onderzoek gedaan naar de omvang van het reservefonds dat gehanteerd moet worden. Verwacht wordt dat een percentage van de herbouwwaarde als uitgangspunt zal worden genomen, waarvan kan worden afgeweken indien het door een deskundige partij opgesteld meerjarenonderhoudsplan daar aanleiding toe geeft.

Rijssenbeek Advocaten houdt VvE’s vanzelfsprekend op de hoogte van de verdere ontwikkelingen op dit punt.

Lees ook

Het juridisch abonnement voor VvE’s

De keuze voor een goede juridisch adviseur op het gebied van het appartementsrecht kan een lastige klus zijn. Het verschillende aanbod, ‘de kleine lettertjes’ en d...

Lees volledig bericht