Mark van der Lubbe, 24 januari 2014

SWK publiceert nieuwe garantie- en waarborgregeling 2014

SWK heeft onlangs de Garantie- en waarborgregeling 2014 gepubliceerd. Daarbij valt op dat SWK de beperkingen en uitsluitingen van de garantie ten opzichte van de Garantie- en waarborgregeling 2010 op enkele punten ten nadelen van de garantiegerechtigde heeft gewijzigd. Wij wijzen u graag op de navolgende gewijzigde beperkingen en uitsluitingen.

Beperking maximale garantietermijn

De beperking van de garantie tot 3 jaar geldt nu voor alle soorten dakbedekking in plaats van alleen voor rieten dakbedekking. Alles voor zover niet aantoonbaar is dat het door de ondernemer voorgeschreven onderhoud is uitgevoerd. Deze bepaling – en daarmee de beperking – is voorts uitgebreid met de goten.

Daarnaast is de beperking van de garantie tot 1 jaar op hang- en sluitwerk, inclusief rol- en/of schuifmechanismen en brievenbussen in het privégedeelten, verder uitgebreid met de woorden “en soortgelijke materialen”. Deze (nog) nader in te vullen definitie is tevens gebruikt voor de uitbreiding van de beperking voor garagedeuren, -afsluitbomen en (toegangs)hekken, waarbij onder hekken nu tevens moet worden verstaan trap-, balkon- en galerijhekken. Als laatste merken wij op dat een volledig nieuwe beperking van de maximale garantietermijn is opgenomen; namelijk voor de isolerende werking van dubbelglas, indien niet aantoonbaar is dat het door de ondernemer voorgeschreven onderhoud is uitgevoerd tot 3 jaar.

Uitsluiting van garantie

De uitsluiting van de garantie is verder enigszins uitgebreid voor voorzieningen buiten de gebouwen, berging(en), garage(s) en/of carport(s). In de oude regeling geldt een uitzondering van de uitsluiting voor die tuinmuren en gemetselde windschermen, die met deze gebouwen, berging(en), garage(s) en/of carport(s) constructief verbonden zijn door middel van fundering, metselverband of metalen verankering. In de regeling van 2014 is daaraan toegevoegd dat dit uitsluitend de voorzieningen betreft die op voormelde wijze zijn verbonden met de gebouwen , berging(en), garage(s) en/of carport(s) waarin het/de privégedeelte(n) is/zijn opgenomen.

Voor vragen over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Mark van der Lubbe of Paul Bekkers.

brandscan- visserstaete Soest
Lees ook

Eigenaar appartementsrecht aansprakelijk voor schade bij verwijdering dragende muur

Om zijn woongenot te vergroten, heeft een eigenaar besloten zijn appartement te verbouwen en daarbij enkele muren te verwijderen. Alvorens aan de slag te gaan, hee...

Lees volledig bericht