Anne Vermeulen-Jonkers, 25 oktober 2022

Optoppen appartementengebouwen: een trend

Optoppen van bestaande appartementencomplexen biedt in de huidige tijd van schaarse bouwgrond een oplossing voor de woningnood. Op gebouwen kunnen namelijk vaak nog één of meer verdiepingen worden gebouwd. Ook voor bestaande eigenaars kan optoppen voordelen bieden, doordat regelmatig het bestaande gebouw tegelijkertijd wordt opgeknapt of wordt verduurzaamd.

Bij het optoppen van woningen is in veel gevallen sprake van een gesplitst pand en dus een VvE. Soms vereist de extra verdieping juist dat er nog een splitsing in appartementsrechten moet plaatsvinden. Rijssenbeek Advocaten is gespecialiseerd in het appartementsrecht en daarmee dé partij als het om het juridisch advies en begeleiding van optop-projecten gaat.

Met onze juridische expertise hebben wij al veel en vaak VvE’s, ontwikkelaars, gemeenten en particulieren bijgestaan bij het optoppen van bestaande bouw om zo nieuwe appartementen/woningen te creëren. Dit doen wij zowel in de voorbereidingsfase, de fase van besluitvorming binnen de VvE en in de fase van notariële vastlegging. Zo nodig kunnen wij uiteraard ook bijstand verlenen in de rechtszaal.

Ons speciale optop-team adviseert u graag. Neem bij vragen contact op met:
Lara Hesseling, notarieel jurist
Roy Besselink, advocaat
Anne Vermeulen-Jonkers, advocaat

Lees ook

Flitsbezorging vanuit winkelappartement niet toegestaan

Een recente uitspraak van Rechtbank Rotterdam  maakt duidelijk dat zogenoemde flitsbezorging vanuit een appartement met de bestemming ‘winkelruimte’ niet is toeges...

Lees volledig bericht